Polisvoorwaarden van reisverzekeringen zijn vaak erg onduidelijk. Irritant? Helemaal niet. In deze blog lees je hoe ze juist daardoor een prima bron van vermaak zijn.
Ik ga op vakantie … En ik neem mee …
Mijn zonnebrandcrème factor 30. Mijn nieuwe hamman-badlaken. Het boek Opgeruimd van Marie Kondo. Mijn hardloopschoenen tegen beter weten in. En … de polisvoorwaarden van mijn reisverzekeraar!
Om de saaie reistijd naar je vakantiebestemming te doden, verzin je onderweg misschien weleens gezellige spelletjes. Zoals de vakantie-inpaklijst die steeds langer en lastiger wordt om te reproduceren. Leuk! Maar uhh … wie neemt tegenwoordig nog de polisvoorwaarden van zijn reisverzekering mee? Iedereen die zin heeft in een gezellig spelletje!
De spelregels? Je bent niet jonger dan 18 jaar en niet ouder dan 88 jaar. Je bent met minimaal 2 andere vakantiegangers. Die ieder een andere reisverzekeraar hebben. Digitale polisvoorwaarden zijn extra handig.
Zoek op de woorden ‘niet verzekerd’ en ‘niet gedekt’. Degene die de meeste uitsluitingen vindt, heeft 1 punt!
Tel eerst het aantal pagina’s van je polisvoorwaarden. Zijn je polisvoorwaarden meer dan 10 pagina’s lang? Lucky you! Je mag meedoen met deze ronde. Lees de eerste helft van pagina 5 hardop voor. En wijs iemand aan die moet proberen uit te leggen wat je verzekeraar bedoelt. Lukt diegene dat niet? Dan krijg je 1 punt.
Zoek in je polisvoorwaarden zinnen langer dan 40 woorden. Diegene die de eerste zin heeft gevonden met meer dan 40 woorden, krijgt 1 punt. Voor straf moeten de anderen van die lange zin minimaal 4 korte zinnen maken.
Geef nu je polisvoorwaarden door aan de persoon links van je.
Een week voordat je vertrekt naar Spanje voor een vakantie, raak je geblesseerd tijdens de Vierdaagse in Nijmegen. Je besluit de tocht toch uit te wandelen. De week erna houd je last van je knie. Maar het is te doen. Tijdens de hiking op je vakantie gaat het echter flink mis met die knie: je knieband scheurt af. Je wordt in Spanje behandeld in het ziekenhuis. Krijg je deze medische kosten vergoed? Weet je als laatste het antwoord? Dan krijgt diegene van wie jij de polisvoorwaarden in je handen hebt 1 punt.
Zoek een passage over vervangend vervoer. En leg vervolgens helder uit of je daar wel of niet op mag rekenen. Weet je als laatste het antwoord? Dan krijgt diegene van wie jij de polisvoorwaarden in handen hebt 1 punt.
Je gaat op vakantie naar Zuid-Spanje, je hebt nog een tussenlanding op Düsseldorf. 5 uur moet je overbruggen. Je besluit om even de stad te verkennen. Maar tijdens dat uitje wordt je bagage gestolen. Vergoedt de verzekeraar deze schade? Weet je als laatste het antwoord? Dan krijgt diegene van wie jij de polisvoorwaarden in handen hebt 1 punt.
Geef nu iedereen zijn eigen polisvoorwaarden weer terug.
Zoek 5 woorden waarvan de anderen de betekenis niet weten. Je hoeft de betekenis zelf ook niet te kennen. Diegene die het snelst 5 onbegrijpelijke woorden heeft verzameld, krijgt 1 punt.
Zijn verzekeraar geeft hem namelijk de meest onbegrijpelijke, onoverzichtelijke en onvolledige informatie. Ideaal tijdverdrijf voor onderweg dus. Helaas kost het in geval van nood ook langer voordat deze verzekerde weet waar hij aan toe is. Ben jij dit? Dan lijkt het ons verstandig dat je, na de ontvangst van de felicitaties, je verzekeraar wijst op onze blog Frustraties over onduidelijke polisvoorwaarden.
Blijf op de hoogte van de laatste blogs en beste schrijf- en spreektechnieken.
Juridische teksten bevatten vaak ingewikkelde zinnen en jargon. Hierdoor zijn ze vaak moeilijk te begrijpen. Dat kan beter.
Lees meerPensioencommunicatie is belangrijk. Maar vaak ook saai en ingewikkeld. Waarom zijn fondsen niet creatiever in hun communicatie?
Lees meerKrijgen we nou wel of geen geld? Stop onduidelijke polisvoorwaarden. Met deze drie schrijfadviezen.
Lees meerLoo van Eck en Babbage Company slaan de handen ineen en zijn vanaf 1 september 2023 als groep een nieuwe fase ingegaan. Samen gaan we bouwen aan het grootste communicatiebedrijf van Nederland. Ons bedrijf blijft, net als Babbage Company, wel gewoon zelfstandig opereren onder de eigen naam. De komende periode onderzoeken we op welke gebieden […]
Lees meerNa 40 jaar is oprichter Hans van Eck op 1 september 2023 bij ons bedrijf gestopt. Hij startte ons bedrijf samen met Gijs van ’t Loo in 1983. Zij waren ervan overtuigd dat bedrijven konden profiteren van wat ze hadden geleerd tijdens hun studie Taalbeheersing. Hun intuïtie bleek juist. Zowel commerciële bedrijven als overheidsinstanties bleken […]
Lees meerIs het beide of beiden? Alle of allen, sommige of sommigen en andere of anderen? Je leest de regels in dit artikel.
Lees meer