Interview Korrein Volders over timemanagement

“Ik verwachtte schema’s en clichématige tips. Maar de training was echt op mij gericht”

Femke Hainja

Korrein Volders van Rabobank Korrein Volders, kredietanalist bij Rabobank Nederland, plande zijn werkdagen altijd zo vol dat hij geen ruimte meer had voor onverwachte klussen. Terwijl die tóch regelmatig op zijn pad kwamen. Bovendien duurden werkzaamheden vaak langer dan hij had ingeschat. Het gevolg voor Korrein? Stress, paniek en toestanden! Om zijn werkdagen wat rustiger door te komen besloot hij mee te doen aan de training Timemanagement en resultaatgericht werken.

Wat vond je van de training Timemanagement en resultaatgericht werken?

“Ik vond het een verrassend leuke training! Vooraf verwachtte ik dat ik schema’s zou krijgen over hoe ik mijn week het beste in kan delen. En ik dacht dat ik misschien clichématige tips zou krijgen als ‘niet je mail checken in de ochtend’. Maar de training was heel anders dan ik had verwacht, omdat het veel meer over mij ging. Over het bewust nadenken over waar ik nu eigenlijk mijn tijd aan wil besteden. En over hoe de kwaliteiten die ik nodig heb voor mijn werk samenvallen met wie ik als persoon ben. Zodat ik ook bij onverwachte klussen veel beter kan inschatten of ik eigenlijk wel de persoon ben die zo’n klus moet uitvoeren.”

De training was dus veel meer op jouw persoonlijke situatie gericht dan je dacht?

“Absoluut. We dachten niet alleen na over wie we zijn als persoon en over welke taken goed bij ons passen, maar we werden ook uitgedaagd om kritisch te kijken naar waar we onze tijd aan besteden op een werkdag. Door dat te doen, ontdekte ik dat ik best veel tijd besteed aan dingen waar ik eigenlijk helemaal niet mee bezig moet zijn. Aan dingen die ik makkelijk kan missen. En die niet passen bij mijn prioriteiten en de prioriteiten die de Rabobank aan mij stelt. Dat vond ik echt een eyeopener!”

En … kom je je dagen tegenwoordig rustiger maar toch effectief door?

“Ja, door de training ben ik zelf goed gaan nadenken over wat mijn 3 belangrijkste doelen zijn. Over wat de 3 belangrijkste doelen voor de Rabobank zijn. En over hoe die doelen bij elkaar passen. Dat heb ik concreet gemaakt. Om er zo voor te zorgen dat ik geen dingen doe die niet van me verwacht worden en die wel veel tijd kosten. En andersom. Daarnaast heb ik een korte vlog voor LinkedIn gemaakt over doelen. Omdat het onderwerp me bezighield. Dat leverde een hoop leuke gesprekken met mensen op, omdat het een onderwerp is dat veel mensen aanspreekt. Nu is het vooral een kwestie van ermee bezig blijven. Tijdens mijn werk, maar ook privé. Want ook daar kan ik de kennis uit de training goed toepassen, om zo een goede balans te vinden tussen werk en privé.”

Wil je ook slimmer werken?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en beste schrijf- en spreektechnieken.

  Ja, ik ga akkoord met hetprivacybeleid

  Gerelateerde cases

  Interview GGD Hollands Midden

  Hoe Klinkende Taal GGD Hollands Midden helpt om begrijpelijk te schrijven voor … íedereen!

  Lees meer
  Barenbrug_voetbalveld

  In 1 dag de wereld rond met de Koninklijke Barenbrug Group

  Lees meer
  Werkorganisatie Druten Wijchen

  Een jaar in het leven van de taalcoaches van werkorganisatie Druten Wijchen …

  Lees meer

  Meer informatie?

  Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

  Foto van Gonda ter Maaten (meer informatie)
  Gonda ter Maaten

  Misschien vind je dit ook interessant:

  Beeld bij: Rabobank Nederlands zegt meer in minder woorden

  Rabobank Nederland zegt meer in mi­nder woorden

  Interview met Rosanne Nigten, projectmanager financial restructurering & recovery bij Rabobank Nederland.

  Lees meer
  CDD-rapporten Rabobank

  CDD-rapporten moeten niet leiden tot discussie

  Loo van Eck heeft zo'n 250 schrijvers van CDD-rapporten geholpen bij het verduidelijken van hun rapporten. Angela vertelt er meer over.

  Lees meer
  Beeld bij: Wat je zegt, ben je zelf

  Wat je zegt, ben je zelf

  We hebben allemaal verschillende communicatiestijlen. MBTI helpt je om communicatiestijlen effectief in te zetten.

  Lees meer

  Recente blogs

  Loo van Eck en Babbage Company bundelen de krachten

  Loo van Eck en Babbage Company slaan de handen ineen en zijn vanaf 1 september 2023 als groep een nieuwe fase ingegaan. Samen gaan we bouwen aan het grootste communicatiebedrijf van Nederland. Ons bedrijf blijft, net als Babbage Company, wel gewoon zelfstandig opereren onder de eigen naam. De komende periode onderzoeken we op welke gebieden […]

  Lees meer

  Hans van Eck stopt bij Loo van Eck

  Na 40 jaar is oprichter Hans van Eck op 1 september 2023 bij ons bedrijf gestopt. Hij startte ons bedrijf samen met Gijs van ’t Loo in 1983. Zij waren ervan overtuigd dat bedrijven konden profiteren van wat ze hadden geleerd tijdens hun studie Taalbeheersing. Hun intuïtie bleek juist. Zowel commerciële bedrijven als overheidsinstanties bleken […]

  Lees meer
  Beeld bij: Is het beide of beiden?

  Is het beide of beiden?

  Is het beide of beiden? Alle of allen, sommige of sommigen en andere of anderen? Je leest de regels in dit artikel.

  Lees meer