Beeld bij Offertes laten (herschrijven)
- Teksten

Offertes laten (her)schrijven

Strategisch. Persoonlijk. Scorend.

Een offerte is het belangrijkste document in het verkoopproces. Waarom zijn offertes dan toch vaak zo slecht? En besteedt de verkoper er zo weinig aandacht aan?

Onze visie?

Wij vinden dat een offerte moet aansluiten op het goede verkoopgesprek. Qua inhoud én sfeer. Maar een offerte moet de lezer ook in positieve zin verrassen. Doordat de lezer:

 • merkt dat je hebt meegedacht én vooruitgedacht.
 • ziet dat je precies weet wat zijn zorgen en wensen zijn.
 • overtuigd is dat jouw product 100% geschikt is voor hem.
Beeld bij: Scorende offertes schrijven? 3 tips!

Onze aanpak?

Samen met jou komen we tot de relevante inhoud voor een strategische offerte. We nemen het verkoopgesprek door. We bespreken uitvoerig de voordelen van je product. En de kernwaarden van je klant. Door die elementen met elkaar te verbinden, komen we tot een onderscheidend, strategisch en helder verhaal.

Wil je een meer structurele oplossing voor je offertes? Dan maken we samen een offertesysteem. Wij verdiepen ons in je bedrijf en producten en schrijven commerciële teksten die je zo in je offerte kunt gebruiken. Natuurlijk zonder dat de klant merkt dat het standaardteksten zijn!

Het resultaat?

We schrijven een offerte …

 • waarin we de klant centraal zetten. We beschrijven zo concreet mogelijk zijn wensen, problemen, doelen, voorwaarden, bijzonderheden … Zodat de klant zich herkent in het verhaal en voelt dat je hem begrijpt.
 • waarin we de argumenten voor je product of dienst koppelen aan de wensen of angsten van de klant. Op zo’n manier dat je product of dienst de oplossing is voor zijn probleem.
 • die we logisch en aantrekkelijk structureren.
 • waarin we een heldere en persoonlijke schrijfstijl hanteren.
 • met een verrassende opening en een functioneel slot.
 • waarin we overtuigend bewijs geven bij de beloftes die je doet. Referenties. testimonials, keurmerken, awards, onderzoeken …
Henk Visser

De training geeft stof tot nadenken hoe je je offerte beter kan laten aansluiten op de situatie van de prospect.

afbeelding bij review 8

Logis.P

24 maart 2022
Bekijk meer reviews
Elwin Herrebout

Ik hoop van harte dat onze concurrenten deze training nooit zullen ontdekken...!

afbeelding bij review 8

Logis.P

24 maart 2022
Bekijk meer reviews
Ina van der Weide

Ik heb net een geweldige training "Creatief schrijven" achter de rug van Loo van Eck. Ik ben helemaal om! Gewoon de offertes schrijven in simpele Jip en Janneke taal, het hoeft niet formeel. Een echte eye-opener die door de trainer Marnix heel goed werd uitgelegd. En dat op een hele fijne, snelle, simpele, humorvolle manier. Dat heeft er zeker voor gezorgd dat ik zo positief ben!

afbeelding bij review 9

Logis.P

24 maart 2022
Bekijk meer reviews
Wendy Huiskes

Leuke, leerzame en interactieve training.

afbeelding bij review 8

IVM Coevorden

28 februari 2022
Bekijk meer reviews
Reinout van der Put

Als je getraind wilt worden in het persoonlijk maken van een offerte dan moet je bij Loo van Eck zijn

afbeelding bij review 8

IVM Coevorden

21 februari 2022
Bekijk meer reviews
Jitske van Dijk

Een prettige en leerzame training.

afbeelding bij review 8

SAB

21 februari 2022
Bekijk meer reviews
Lonneke Bant

Deze training laat je anders nadenken over wat zo gewoon lijkt. Wat wil een klant? Dat wil jij verkopen. Lekker praktisch en efficiënt!

afbeelding bij review 9

ROC Horizon College

18 februari 2022
Bekijk meer reviews
Carla Veelenturf

Een prettige schrijftraining op onze groep aangepast en met een goede trainer die zich goed kon verplaatsen in ons team! Ook liet zij ons meedenken door het stellen van wedervragen en gericht op ons team.

afbeelding bij review 8

ERA Contour

18 februari 2022
Bekijk meer reviews
Frank te Selle

Een inspirerende verdiepingsslag van het gebruik van taal en hoe je dat voor je kan werken.

afbeelding bij review 8

J.P. van Eesteren BV

24 januari 2022
Bekijk meer reviews
Rebecca Leising

Leuke en leerzame training! Maakt je bewust van je taal valkuilen en geeft duidelijke handvatten hoe je beter / pakkender kan schrijven.

afbeelding bij review 8

J.P. van Eesteren BV

10 januari 2022
Bekijk meer reviews
Erik Snijders

Een verfrissende training waarbij nieuwe technieken zijn besproken en getoond.

afbeelding bij review 8

Skidata BV

7 oktober 2021
Bekijk meer reviews
Sander Kokjé

Prima training, goede content en plezierige docente. Aanrader als je offertes meer klantgericht gaat opstellen.

afbeelding bij review 8

Skidata BV

22 september 2021
Bekijk meer reviews
Valentino Braat

Vond het een erg leerzame en leuke training ! Zal hem zeker aanraden aan collega's.

afbeelding bij review 8

Konica Minolta Business Solutions Nederland BV

30 maart 2021
Bekijk meer reviews
pijltje pijltje

Meer informatie?

Neem gerust contact met ons op via loo@lve.nl of (0318) 69 69 00. Wij helpen je graag verder.

Ik wil advies op maatpijltje

Veelgestelde vragen

We helpen je graag verder bij vragen.

Geven jullie alleen trainingen of doen jullie meer?

We geven vooral communicatietrainingen. Maar we kunnen daarnaast nog veel meer op het gebied van communicatie. Want onze klanten komen met allerlei communicatievragen bij ons. Ze willen bijvoorbeeld hun kernwaarden vertalen naar een concrete schrijfstijl. Hun ingewikkelde polisvoorwaarden laten herschrijven in begrijpelijke taal. Of enkel hun medewerkers laten opleiden om beter te communiceren. En dat wij ook daarna blijven helpen om het nieuw geleerde communicatiegedrag te blijven toepassen. We kunnen met al deze vragen helpen.

Onze adviseurs bespreken iedere klantvraag en maken een advies op maat. Dat kan betekenen dat we een schrijfstijlwijzer voor jouw organisatie ontwikkelen en alle standaardteksten in die stijl herschrijven. Of dat we een meetlat ontwikkelen om na de trainingen te toetsen of het geleerde communicatiegedrag niet wegzakt. Of we starten met een op maat gemaakte animatie voor jouw organisatie om draagvlak te creëren voor een nieuwe schrijfstijl binnen de organisatie. En pas daarna te starten met communicatietrainingen.

Wat we precies allemaal kunnen voor jou of voor jouw organisatie? Dat lees je bij ‘Wat wij doen’.

Geven jullie trainingen aan organisaties of ook aan individuen?

We doen beide.

Wil je een training voor jouw organisatie voor meerdere collega's organiseren? Dat kan. Klassikaal, volledig online of juist een combinatie van deze twee (blended learning). Welke vorm je ook kiest, we ontwikkelen een training 100% op maat voor jouw organisatie. Hoe uitgebreid het leertraject is? Dat bepaal je ook zelf.

Wil je een communicatietraining voor jezelf? Dat kan ook. We hebben 27 verschillende trainingen die we op ons kantoor in Ede organiseren. Daar kun je je voor inschrijven. Er staan meerdere data en tijdstippen gepland voor het hele jaar. De meeste open trainingen duren 1 dag.

Hoe groot zijn de trainingsgroepen?

We werken met kleine groepen, omdat we persoonlijke aandacht belangrijk vinden. In een training over schriftelijke communicatie zitten maximaal 12 cursisten. En in een training over mondelinge communicatie maximaal 8 cursisten. Volg je een open training op ons kantoor in Ede? Dan is de groepsgrootte afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Het kan dus voorkomen dat je slechts met 3 andere cursisten in de groep zit.

Hoe gaan jullie om met medewerkers die geen zin hebben in een training?

Ten eerste zorgen wij ervoor dat we leren leuk maken. Dat doen wij door een programma te maken dat boordevol zit met verrassende en inspirerende oefeningen, anekdotes en spellen. Wij zorgen ervoor dat onze cursisten, jouw medewerkers, de leukste training ooit krijgen. Dat klinkt misschien wat overdreven, maar dat horen wij echt vaak terug na een training.

Ten tweede werken wij altijd met onze eigen trainers. Die leiden we zelf op. En die staan garant voor een communicatietraining van het hoogste niveau.

Ten derde zorgen we in al onze trainingen eerst voor een denkomslag bij de cursisten. Dat kan omdat we een eigen en vernieuwende visie op communicatie hebben. Wij leren cursisten anders te kijken naar communicatie en klanten. En die denkomslag hebben ze nodig om ook blijvend anders te schrijven of spreken.

Waarom vragen jullie mij eigen materiaal in te sturen voor een training?

Wij baseren onze trainingen op jouw eigen teksten, gesprekken of films die je voor de training naar ons opstuurt. Zo weten we namelijk precies waar je al goed in bent en waar je je nog in kunt verbeteren. Op die manier kunnen we het niveau van de training bepalen. En kunnen we de focus leggen op de aandachtspunten van alle cursisten. Daarnaast maken we oefeningen met jouw eigen materiaal (uiteraard gaan wij zorgvuldig om met dat materiaal). Zodat je oefent met jouw eigen praktijksituaties en niet wordt afgeleid door inhoud waar je niet thuis in bent.

Krijg ik na de training nog iets om de leerstof onder de aandacht te houden?

Na de training krijg je via onze app nog 40 dagen lang iedere dag een tip die aansluit bij jouw training. Die tips houden je bewust van wat je hebt geleerd. Zodat het effect van de training nog groter is. Daarnaast vind je op jouw persoonlijke pagina van de cursistensite nog een samenvatting van de training en de presentatie van de trainer. Nog meer behoefte aan kennis? Op onze blogpagina vind je allerlei kennisartikelen.

Kan ik nog feedback vragen na een training?

Ja, je mag na een training nog een keer feedback vragen aan jouw trainer. Je stuurt bijvoorbeeld een eigen tekst of filmpje naar hem of haar op. En de trainer geeft je feedback via een persoonlijke e-coachingsfilm.

Als ik een tekstschrijver bij jullie inhuur, kan ik dan ook een geheel nieuwe tekst laten schrijven?

Ja, we gaan op ieder moment voor je aan de slag. Dus ook als je een nieuwe tekst wilt laten schrijven. Wij verzamelen de informatie, doen een interview of houden een gesprek met jou om de input te achterhalen. Vervolgens schrijven we de tekst. Jij kunt erop rekenen dat je een complete tekst krijgt die aansluit bij jouw lezer en uitstraalt wie jij bent of waar jouw organisatie voor staat.

Maar ook als je zelf een tekst hebt geschreven, kun je bij ons terecht. Bijvoorbeeld als je hier niet helemaal tevreden mee bent of als de schrijfstijl niet meer van deze tijd is. Of als je een document graag wilt laten controleren om zeker te weten dat je niets bent vergeten en alle puntjes op de i kloppen.

Kan ik mijn tekst laten checken op fouten?

Sterker nog, daar smullen wij van. Want onze tekstschrijvers zijn natuurlijk van het slag hippe tekstnerds. En doen niets liever dan teksten nalezen en corrigeren op type- of taalfouten. Als we dan ook nog advies kunnen geven over heldere formuleringen en een aantrekkelijke opbouw, zijn we helemaal in ons element. Geen vraag te gek, geen tekst te gek.

Volg ik de training met mensen uit mijn eigen branche?

De meeste trainingen organiseren we bij organisaties intern. Dus bij de meeste trainingen zitten collega's bij elkaar. Dat is anders bij onze open trainingen. Als je meedoet met een open training volg je deze samen met mensen uit allerlei verschillende branches. Wij horen vaak dat cursisten dit juist interessant vinden, omdat ze zo een kijkje in de keuken van collega’s uit andere branches kunnen nemen.

Is er een minimaal opleidingsniveau voor jullie trainingen?

Wij maken geen verschil in opleidingsniveaus. Onze trainingen zijn voor ieder opleidingsniveau geschikt. Dat kan, omdat we de trainingen helemaal afstemmen op de deelnemers die meedoen. Je hebt dus ook geen voorkennis of aanvangsniveau nodig om mee te kunnen doen met onze trainingen.

Heb ik nog wel een tekstschrijver nodig nu AI er is?

Als je de lat voor je teksten hoog legt: ja, dan heb je een vaardige tekstschrijver nodig. Taalmodellen zoals ChatGPT kunnen je zeker helpen met het schrijven van een tekst. En dat gaat ook nog eens erg snel en in grote hoeveelheden. Maar de taalmodellen brengen ook een hoop nadelen met zich mee. Ten eerste de kwaliteit van de tekst. AI is goed in het schrijven van algemene teksten, maar niet in teksten die gaan over specifieke situaties. Daarnaast mist AI essentiële kenmerken die belangrijk zijn voor een tekst op maat. Zoals inlevingsvermogen, authenticiteit en kennis over jullie organisatie. Daarnaast zijn er een hoop andere nadelen. AI heeft grote impact op het milieu, werkt vooroordelen in de hand en veel AI-tools waarborgen de privacy niet goed.

Is Loo van Eck dan volledig tégen de inzet van AI om te schrijven? Nee, zeker niet. Maar vaardige tekstschrijvers zijn essentieel voor goede teksten. Misschien wel meer dan ooit. Meer weten over AI? Bekijk onze training Slim schrijven met AI.

Waar vind ik alle informatie over mijn training?

Nadat je je hebt ingeschreven voor een training ontvang je een e-mail van ons. In die e-mail staat een link naar jouw persoonlijke pagina op onze cursistensite. Daar vind je alle informatie die je nodig hebt voor jouw training. Je vindt er informatie over de tijd, de locatie en de trainer van de training. En je ziet precies welke voorbereidingsacties je moet doen. Na de training kun je al het opleidingsmateriaal op jouw pagina vinden en jouw certificaat downloaden.

Moet ik zelf lunch meenemen naar een open training?

Nee. Als de training bij ons op kantoor is dan regelen wij een lunch. Heb je lunchwensen? Daar houden wij rekening mee. Je kunt dit aangeven bij de intakevragen.

Kan ik bij jullie kantoor parkeren als ik met de auto kom?

Ons kantoor is goed te bereiken. Maak je geen zorgen over het parkeren: er is voldoende ruimte om gratis te parkeren. We zitten in Ede, niet in de Randstad :-).

Bij wie kan ik terecht als ik vragen heb over de training?

Heb je vragen over een training of wil je advies? Dan kun je bellen naar (0318) 69 69 00. Of een e-mail sturen naar opentrainingen@lve.nl. Wij helpen je graag!

Kan ik mijn inschrijving voor een open training nog annuleren?

Je kunt dan tot 2 weken na de beslissing de training nog annuleren. Daarna kun je tot 4 weken voor de training nog afzeggen. Zonder kosten.
Zeg je later af? Dan betaal je:

 • 35% als je tussen 4 en 2 weken voor de training afzegt.
 • 65% als je tussen 2 weken en 1 week voor de training afzegt.
 • 100% als je minder dan 1 week van tevoren voor de training afzegt.

Wat voor soort teksten kan ik laten herschrijven?

Dat antwoord is eenvoudig: we kunnen elke tekst herschrijven. Van commerciële, overtuigende teksten, columns en blogs tot standaardbrieven, tenderteksten en juridische voorwaarden, brieven of rapporten. Je kunt ook bij ons terecht voor een vacaturetekst, websitetekst, een script of handleiding. Of misschien wil je een speech laten schrijven of hulp bij sociale mediaberichten. In dit boekje lees je meer over alle soorten teksten. Met heldere voorbeelden. Laat je inspireren!

Wat vinden andere mensen van de training die ik wil volgen?

Als je een training wilt volgen, is het fijn om te weten wat andere mensen van de training vonden. Je kunt dat heel gemakkelijk bekijken op de pagina van de training waarin je interesse hebt. In de blauwe balk staan ervaringen van mensen die de training eerder volgden.

Kan ik als individu ook iets laten herschrijven? (dus niet alleen als bedrijf)

Dat kan. Je hoeft geen bedrijf te hebben om je vraag bij ons neer te leggen. Aarzel niet, we denken graag met je mee!

Moet ik een laptop meenemen naar de training?

Bij de meeste trainingen hoeft dit niet. Volg je een training waarbij je wel een laptop mee moet nemen? Dan staat dit in de intakevragen die je voor de training van ons ontvangt. Heb je zelf geen laptop? Dan hebben wij een leenlaptop voor jou.

Ik moet een e-learning volgen voor de training. Waar kan ik die vinden?

Nadat je je hebt ingeschreven voor een training ontvang je een e-mail van ons. In die e-mail staat een link naar jouw persoonlijke pagina op onze cursistensite. Volg je een e-learning voordat je meedoet aan een training? Dan staat die daar voor je klaar.

Krijg ik een certificaat na de training?

Ja, je krijgt een certificaat. Nadat je je hebt ingeschreven voor een training ontvang je een e-mail van ons. In die e-mail staat een link naar jouw persoonlijke pagina op onze cursistensite. Op die pagina vind je na de training al het opleidingsmateriaal. Je kunt daar jouw certificaat downloaden nadat je de evaluatievragen hebt ingevuld.

Betaal ik btw over jullie trainingen, e-learnings en boeken?

Over onze trainingen en e-learnings betaal je geen btw. Over onze boeken betaal je 9% btw.

Wanneer ontvang ik de rekening van de training?

Je ontvangt de rekening een paar dagen na je inschrijving. Je ontvangt deze via de mail.

kleine foto werkende medewerkers LVE

Heb je nog geen passend antwoord gevonden?

Neem contact op met een van onze medewerkers.

Neem contact op pijltje

Ook interessant voor jou:

Beeld bij: een doeltreffende en lezersgerichte opbouw van je brief

Brieven en e-mails laten (her)schrijven

Lees meer pijltje
Afbeelding bij Training Offertes maken

Training Offertes schrijven

Lees meer pijltje
Afbeelding bij Scorende offertes schrijven E-learning

E-learning Scorende offertes schrijven

Lees meer pijltje

Tips, blogs en artikelen:

Beeld bij: Vertel eens een verhaal als je een offerte maakt

Vertel eens een verhaal als je een offerte maakt!

De offerte is het belangrijkste document in het verkoopproces. Hoe maak je een goede offerte? Vertel eens een verhaal! 3 tips.

Lees meer pijltje
Beeld bij: 5 schrijftips voor aantrekkelijke teksten in begrijpelijke taal

5 schrijftips voor aantrekkelijke teksten in begrijpelijke taal

Iedereen wil begrijpelijke taal. Maar worden de teksten dan niet saai? 5 tips om begrijpelijk én aantrekkelijk te schrijven.

Lees meer pijltje
Beeld bij: Wij hebben de perfecte oplossing voor jou

‘Wij hebben de perfecte oplossing voor jou’

In de offerte moet een schrijver alles uit de kast halen om de klant te overtuigen. Hoe? 3 tips!

Lees meer pijltje

Contact

Vragen of advies?
Heb je vragen? Of wil je meer advies? Bel of mail gerust.
Je bereikt ons via 0318 69 69 00 of loo@lve.nl. Wij helpen je graag verder.

Contactformulier
Wil je dat wij contact met je opnemen? Laat dan je gegevens hieronder achter.

  Ja, ik ga akkoord met hetprivacybeleid

  Wat onze klanten ervaren

  Close

  De training geeft stof tot nadenken hoe je je offerte beter kan laten aansluiten op de situatie van de prospect.

  Love 8

  Logis.P

  24 maart 2022

  Ik hoop van harte dat onze concurrenten deze training nooit zullen ontdekken...!

  Love 8

  Logis.P

  24 maart 2022

  Ik heb net een geweldige training "Creatief schrijven" achter de rug van Loo van Eck. Ik ben helemaal om! Gewoon de offertes schrijven in simpele Jip en Janneke taal, het hoeft niet formeel. Een echte eye-opener die door de trainer Marnix heel goed werd uitgelegd. En dat op een hele fijne, snelle, simpele, humorvolle manier. Dat heeft er zeker voor gezorgd dat ik zo positief ben!

  Love 9

  Logis.P

  24 maart 2022

  Leuke, leerzame en interactieve training.

  Love 8

  IVM Coevorden

  28 februari 2022

  Als je getraind wilt worden in het persoonlijk maken van een offerte dan moet je bij Loo van Eck zijn

  Love 8

  IVM Coevorden

  21 februari 2022

  Een prettige en leerzame training.

  Love 8

  SAB

  21 februari 2022

  Deze training laat je anders nadenken over wat zo gewoon lijkt. Wat wil een klant? Dat wil jij verkopen. Lekker praktisch en efficiënt!

  Love 9

  ROC Horizon College

  18 februari 2022

  Een prettige schrijftraining op onze groep aangepast en met een goede trainer die zich goed kon verplaatsen in ons team! Ook liet zij ons meedenken door het stellen van wedervragen en gericht op ons team.

  Love 8

  ERA Contour

  18 februari 2022

  Een inspirerende verdiepingsslag van het gebruik van taal en hoe je dat voor je kan werken.

  Love 8

  J.P. van Eesteren BV

  24 januari 2022

  Leuke en leerzame training! Maakt je bewust van je taal valkuilen en geeft duidelijke handvatten hoe je beter / pakkender kan schrijven.

  Love 8

  J.P. van Eesteren BV

  10 januari 2022

  Een verfrissende training waarbij nieuwe technieken zijn besproken en getoond.

  Love 8

  Skidata BV

  7 oktober 2021

  Prima training, goede content en plezierige docente. Aanrader als je offertes meer klantgericht gaat opstellen.

  Love 8

  Skidata BV

  22 september 2021

  Vond het een erg leerzame en leuke training ! Zal hem zeker aanraden aan collega's.

  Love 8

  Konica Minolta Business Solutions Nederland BV

  30 maart 2021