rate diensten 95


Afbeelding bij Klantgerichte brieven en e-mails schrijven E-learning
- E-learnings

E-learning Klantgerichte brieven en e-mails

Je wilt een brief of e-mail schrijven waarin je precies zegt wat je kwijt wilt.
Die recht doet aan wie je bent en wat jij en jouw organisatie willen uitstralen. Een brief of e-mail die snel te lezen is. Klantgericht is van toon. En een inhoud heeft die klopt.

Hoe je dat soort brieven en e-mails schrijft?
De truc is: schrijf zoals je spreekt. Maar… dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig bestaat er een e-learning die je helpt: Klantgerichte brieven en e-mails.

Prijs: € 95,-

play Bekijk de volledige video

Na deze training ...

… ben je een betere schrijver;
… weet je hoe je een zakelijke brief of e-mail klantgericht en helder maakt;
… maak je jouw lezers blij met jouw teksten!

Programma

In 10 stappen leer je een brief of e-mail te schrijven die aansluit bij alle eisen die deze tijd aan schriftelijke klantcommunicatie stelt.

Module 1: de alineastructuur
Stap 1: schrijf de boodschappen van jouw brief of e-mail op.
Stap 2: schrijf een onderbouwing bij elke boodschap.
Stap 3: maak een kopje boven elke alinea

Module 2: de inleiding en het slot
Stap 4: schrijf een inleiding boven je kernalinea’s.
Stap 5: schrijf een slot onder jouw kernalinea’s.

Module 3: eenvoudige taal
Stap 6: check je woordgebruik.
Stap 7: check je zinslengte.
Stap 8: schrijf concreet.

Module 4: persoonlijk en positief
Stap 9: schrijf positief.
Stap 10: schrijf klant- en servicegericht.

Agnes Grauss

Na het volgen van deze e-learning weet je hoe je een plezierig leesbare e-mail opstelt. De e-learning is prettig opgedeeld in blokjes van 15 minuten.

8

1 december 2020
Bekijk meer reviews
Lesley Martherus

-Een duidelijke uitleg (kort en bondig) -Leuke opdrachten

8

ABN AMRO Verzekeringen

23 oktober 2020
Bekijk meer reviews
Claudia Verhorst

De e-learning van is een handige training om beter inzicht te krijgen in het schrijven van brieven naar derden.Je wordt je bewust van de verschillen in taalniveau's en hoe je de meeste mensen goed kunt bereiken met de juiste toon. En je krijgt inzicht hoe woorden te gebruiken en zinnen te maken die niet dubbelzinnig of verkeerd kunnen overkomen, maar de juiste boodschap overbrengen.

8

Gemeente Veere

4 augustus 2020
Bekijk meer reviews
Wilma Bongers

Met de e-learning van Loo van Eck schijf je brieven met gemak.

8

Viveste

22 juni 2020
Bekijk meer reviews

Doelgroep

Voor iedereen die …
… zakelijke brieven en e-mails aan klanten en/of leveranciers schrijft.

Didactiek

We nemen je stap voor stap mee.
In 10 stappen leer je de perfecte brief of mail te schrijven. Op een heldere manier leggen we je precies uit hoe je dit het beste kunt doen. Met leuke filmpjes, praktische oefeningen en heldere theorie. De e-learning is niet alleen erg leerzaam, maar ook nog eens superleuk om te doen.

O ja, je bent er ongeveer 2,5 uur mee bezig.

Ik wil advies op maat

Veelgestelde vragen

We helpen je graag verder bij vragen.

Geven jullie trainingen aan organisaties of ook aan individuen?

We doen beide.

Wil je een training voor jouw organisatie voor meerdere collega's organiseren? Dat kan. Klassikaal, volledig online of juist een combinatie van deze twee (blended learning). Welke vorm je ook kiest, we ontwikkelen een training 100% op maat voor jouw organisatie. Hoe uitgebreid het leertraject is? Dat bepaal je ook zelf.

Wil je een communicatietraining voor jezelf? Dat kan ook. We hebben 27 verschillende trainingen die we op ons kantoor in Ede organiseren. Daar kun je je voor inschrijven. Er staan meerdere data en tijdstippen gepland voor het hele jaar. De meeste open trainingen duren 1 dag.

Geven jullie alleen trainingen of doen jullie meer?

We geven vooral communicatietrainingen. Maar we kunnen daarnaast nog veel meer op het gebied van communicatie. Want onze klanten komen met allerlei communicatievragen bij ons. Ze willen bijvoorbeeld hun kernwaarden vertalen naar een concrete schrijfstijl. Hun ingewikkelde polisvoorwaarden laten herschrijven in begrijpelijke taal. Of enkel hun medewerkers laten opleiden om beter te communiceren. En dat wij ook daarna blijven helpen om het nieuw geleerde communicatiegedrag te blijven toepassen. We kunnen met al deze vragen helpen.

Onze adviseurs bespreken iedere klantvraag en maken een advies op maat. Dat kan betekenen dat we een schrijfstijlwijzer voor jouw organisatie ontwikkelen en alle standaardteksten in die stijl herschrijven. Of dat we een meetlat ontwikkelen om na de trainingen te toetsen of het geleerde communicatiegedrag niet wegzakt. Of we starten met een op maat gemaakte animatie voor jouw organisatie om draagvlak te creëren voor een nieuwe schrijfstijl binnen de organisatie. En pas daarna te starten met communicatietrainingen.

Wat we precies allemaal kunnen voor jou of voor jouw organisatie? Dat lees je bij ‘Wat wij doen’.

Hoe groot zijn de trainingsgroepen?

We werken met kleine groepen, omdat we persoonlijke aandacht belangrijk vinden. In een training over schriftelijke communicatie zitten maximaal 12 cursisten. En in een training over mondelinge communicatie maximaal 8 cursisten. Volg je een open training op ons kantoor in Ede? Dan is de groepsgrootte afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Het kan dus voorkomen dat je slechts met 3 andere cursisten in de groep zit.

Hoe gaan jullie om met medewerkers die geen zin hebben in een training?

Ten eerste zorgen wij ervoor dat we leren leuk maken. Dat doen wij door een programma te maken dat boordevol zit met verrassende en inspirerende oefeningen, anekdotes en spellen. Wij zorgen ervoor dat onze cursisten, jouw medewerkers, de leukste training ooit krijgen. Dat klinkt misschien wat overdreven, maar dat horen wij echt vaak terug na een training.

Ten tweede werken wij altijd met onze eigen trainers. Die leiden we zelf op. En die staan garant voor een communicatietraining van het hoogste niveau.

Ten derde zorgen we in al onze trainingen eerst voor een denkomslag bij de cursisten. Dat kan omdat we een eigen en vernieuwende visie op communicatie hebben. Wij leren cursisten anders te kijken naar communicatie en klanten. En die denkomslag hebben ze nodig om ook blijvend anders te schrijven of spreken.

Waarom vragen jullie mij eigen materiaal in te sturen voor een training?

Wij baseren onze trainingen op jouw eigen teksten, gesprekken of films die je voor de training naar ons opstuurt. Zo weten we namelijk precies waar je al goed in bent en waar je je nog in kunt verbeteren. Op die manier kunnen we het niveau van de training bepalen. En kunnen we de focus leggen op de aandachtspunten van alle cursisten. Daarnaast maken we oefeningen met jouw eigen materiaal (uiteraard gaan wij zorgvuldig om met dat materiaal). Zodat je oefent met jouw eigen praktijksituaties en niet wordt afgeleid door inhoud waar je niet thuis in bent.

Krijg ik na de training nog iets om de leerstof onder de aandacht te houden?

Na de training krijg je via onze app nog 40 dagen lang iedere dag een tip die aansluit bij jouw training. Die tips houden je bewust van wat je hebt geleerd. Zodat het effect van de training nog groter is. Daarnaast vind je op jouw persoonlijke pagina van de cursistensite nog een samenvatting van de training en de presentatie van de trainer. Nog meer behoefte aan kennis? Op onze blogpagina vind je allerlei kennisartikelen.

Kan ik nog feedback vragen na een training?

Ja, je mag na een training nog een keer feedback vragen aan jouw trainer. Je stuurt bijvoorbeeld een eigen tekst of filmpje naar hem of haar op. En de trainer geeft je feedback via een persoonlijke e-coachingsfilm.

Als ik een tekstschrijver bij jullie inhuur, kan ik dan ook een geheel nieuwe tekst laten schrijven?

Ja, we gaan op ieder moment voor je aan de slag. Dus ook als je een nieuwe tekst wilt laten schrijven. Wij verzamelen de informatie, doen een interview of houden een gesprek met jou om de input te achterhalen. Vervolgens schrijven we de tekst. Jij kunt erop rekenen dat je een complete tekst krijgt die aansluit bij jouw lezer en uitstraalt wie jij bent of waar jouw organisatie voor staat.

Maar ook als je zelf een tekst hebt geschreven, kun je bij ons terecht. Bijvoorbeeld als je hier niet helemaal tevreden mee bent of als de schrijfstijl niet meer van deze tijd is. Of als je een document graag wilt laten controleren om zeker te weten dat je niets bent vergeten en alle puntjes op de i kloppen.

Kan ik mijn tekst laten checken op fouten?

Sterker nog, daar smullen wij van. Want onze tekstschrijvers zijn natuurlijk van het slag hippe tekstnerds. En doen niets liever dan teksten nalezen en corrigeren op type- of taalfouten. Als we dan ook nog advies kunnen geven over heldere formuleringen en een aantrekkelijke opbouw, zijn we helemaal in ons element. Geen vraag te gek, geen tekst te gek.

Volg ik de training met mensen uit mijn eigen branche?

De meeste trainingen organiseren we bij organisaties intern. Dus bij de meeste trainingen zitten collega's bij elkaar. Dat is anders bij onze open trainingen. Als je meedoet met een open training volg je deze samen met mensen uit allerlei verschillende branches. Wij horen vaak dat cursisten dit juist interessant vinden, omdat ze zo een kijkje in de keuken van collega’s uit andere branches kunnen nemen.

Is er een minimaal opleidingsniveau voor jullie trainingen?

Wij maken geen verschil in opleidingsniveaus. Onze trainingen zijn voor ieder opleidingsniveau geschikt. Dat kan, omdat we de trainingen helemaal afstemmen op de deelnemers die meedoen. Je hebt dus ook geen voorkennis of aanvangsniveau nodig om mee te kunnen doen met onze trainingen.

Heb ik nog wel een tekstschrijver nodig nu AI er is?

Als je de lat voor je teksten hoog legt: ja, dan heb je een vaardige tekstschrijver nodig. Taalmodellen zoals ChatGPT kunnen je zeker helpen met het schrijven van een tekst. En dat gaat ook nog eens erg snel en in grote hoeveelheden. Maar de taalmodellen brengen ook een hoop nadelen met zich mee. Ten eerste de kwaliteit van de tekst. AI is goed in het schrijven van algemene teksten, maar niet in teksten die gaan over specifieke situaties. Daarnaast mist AI essentiële kenmerken die belangrijk zijn voor een tekst op maat. Zoals inlevingsvermogen, authenticiteit en kennis over jullie organisatie. Daarnaast zijn er een hoop andere nadelen. AI heeft grote impact op het milieu, werkt vooroordelen in de hand en veel AI-tools waarborgen de privacy niet goed.

Is Loo van Eck dan volledig tégen de inzet van AI om te schrijven? Nee, zeker niet. Maar vaardige tekstschrijvers zijn essentieel voor goede teksten. Misschien wel meer dan ooit. Meer weten over AI? Bekijk onze training Slim schrijven met AI.

Waar vind ik alle informatie over mijn training?

Nadat je je hebt ingeschreven voor een training ontvang je een e-mail van ons. In die e-mail staat een link naar jouw persoonlijke pagina op onze cursistensite. Daar vind je alle informatie die je nodig hebt voor jouw training. Je vindt er informatie over de tijd, de locatie en de trainer van de training. En je ziet precies welke voorbereidingsacties je moet doen. Na de training kun je al het opleidingsmateriaal op jouw pagina vinden en jouw certificaat downloaden.

Moet ik zelf lunch meenemen naar een open training?

Nee. Als de training bij ons op kantoor is dan regelen wij een lunch. Heb je lunchwensen? Daar houden wij rekening mee. Je kunt dit aangeven bij de intakevragen.

Kan ik bij jullie kantoor parkeren als ik met de auto kom?

Ons kantoor is goed te bereiken. Maak je geen zorgen over het parkeren: er is voldoende ruimte om gratis te parkeren. We zitten in Ede, niet in de Randstad :-).

Bij wie kan ik terecht als ik vragen heb over de training?

Heb je vragen over een training of wil je advies? Dan kun je bellen naar (0318) 69 69 00. Of een e-mail sturen naar opentrainingen@lve.nl. Wij helpen je graag!

Kan ik mijn inschrijving voor een open training nog annuleren?

Je kunt dan tot 2 weken na de beslissing de training nog annuleren. Daarna kun je tot 4 weken voor de training nog afzeggen. Zonder kosten.
Zeg je later af? Dan betaal je:

 • 35% als je tussen 4 en 2 weken voor de training afzegt.
 • 65% als je tussen 2 weken en 1 week voor de training afzegt.
 • 100% als je minder dan 1 week van tevoren voor de training afzegt.

Wat voor soort teksten kan ik laten herschrijven?

Dat antwoord is eenvoudig: we kunnen elke tekst herschrijven. Van commerciële, overtuigende teksten, columns en blogs tot standaardbrieven, tenderteksten en juridische voorwaarden, brieven of rapporten. Je kunt ook bij ons terecht voor een vacaturetekst, websitetekst, een script of handleiding. Of misschien wil je een speech laten schrijven of hulp bij sociale mediaberichten. In dit boekje lees je meer over alle soorten teksten. Met heldere voorbeelden. Laat je inspireren!

Wat vinden andere mensen van de training die ik wil volgen?

Als je een training wilt volgen, is het fijn om te weten wat andere mensen van de training vonden. Je kunt dat heel gemakkelijk bekijken op de pagina van de training waarin je interesse hebt. In de blauwe balk staan ervaringen van mensen die de training eerder volgden.

Kan ik als individu ook iets laten herschrijven? (dus niet alleen als bedrijf)

Dat kan. Je hoeft geen bedrijf te hebben om je vraag bij ons neer te leggen. Aarzel niet, we denken graag met je mee!

Moet ik een laptop meenemen naar de training?

Bij de meeste trainingen hoeft dit niet. Volg je een training waarbij je wel een laptop mee moet nemen? Dan staat dit in de intakevragen die je voor de training van ons ontvangt. Heb je zelf geen laptop? Dan hebben wij een leenlaptop voor jou.

Ik moet een e-learning volgen voor de training. Waar kan ik die vinden?

Nadat je je hebt ingeschreven voor een training ontvang je een e-mail van ons. In die e-mail staat een link naar jouw persoonlijke pagina op onze cursistensite. Volg je een e-learning voordat je meedoet aan een training? Dan staat die daar voor je klaar.

Krijg ik een certificaat na de training?

Ja, je krijgt een certificaat. Nadat je je hebt ingeschreven voor een training ontvang je een e-mail van ons. In die e-mail staat een link naar jouw persoonlijke pagina op onze cursistensite. Op die pagina vind je na de training al het opleidingsmateriaal. Je kunt daar jouw certificaat downloaden nadat je de evaluatievragen hebt ingevuld.

Wanneer ontvang ik de rekening van de training?

Je ontvangt de rekening een paar dagen na je inschrijving. Je ontvangt deze via de mail.

Heb je nog geen passend antwoord gevonden?

Neem contact op met een van onze medewerkers.

Neem contact op

Ook interessant voor jou:

afbeelding bij training Brieven & E-mails schrijven

Training Brieven en e-mails

Lees meer
Afbeelding bij Training Duidelijk Schrijven

Training Duidelijk schrijven

Lees meer
Afbeelding bij Foutloos Nederlands schrijven E-learning

E-learning Foutloos Nederlands

Lees meer

Tips, blogs en artikelen:

Beeld bij: Je brief of e-mail afsluiten

Je e-mail of brief afsluiten? Gebruik deze tips en voorbeelden

Het afsluiten van je e-mail of brief. Hoe doe je dat? Vermijd clichézinnen en 'houd de deur open voor je lezer'.

Lees meer
Beeld bij: Herschrijven is schrappen

Herschrijven is schrappen

Korter is meestal krachtiger. Dus bekijk de boodschap van iedere zin. En schrap alles wat overbodig is.

Lees meer
Beeld bij: Over verleden tijd in de tegenwoordige tijd

Over verleden tijd in de tegenwoordige tijd

Met een werkwoord in de tegenwoordige tijd kun je verwijzen naar het nu, het verleden of de toekomst. Doe het wel op de juiste manier.

Lees meer

E-learning Klantgerichte brieven en e-mails

€ 95

Bestellen

Bestellen : E-learning Klantgerichte brieven en e-mails

Orderbedrag: € 95

Contact

Vragen of advies?
Heb je vragen? Of wil je meer advies? Bel of mail gerust.
Je bereikt ons via 0318 69 69 00 of loo@lve.nl. Wij helpen je graag verder.

Contactformulier
Wil je dat wij contact met je opnemen? Laat dan je gegevens hieronder achter.

  Ja, ik ga akkoord met hetprivacybeleid

  Wat onze klanten ervaren

  Close

  Na het volgen van deze e-learning weet je hoe je een plezierig leesbare e-mail opstelt. De e-learning is prettig opgedeeld in blokjes van 15 minuten.

  Love 8

  1 december 2020

  -Een duidelijke uitleg (kort en bondig) -Leuke opdrachten

  Love 8

  ABN AMRO Verzekeringen

  23 oktober 2020

  De e-learning van is een handige training om beter inzicht te krijgen in het schrijven van brieven naar derden.Je wordt je bewust van de verschillen in taalniveau's en hoe je de meeste mensen goed kunt bereiken met de juiste toon. En je krijgt inzicht hoe woorden te gebruiken en zinnen te maken die niet dubbelzinnig of verkeerd kunnen overkomen, maar de juiste boodschap overbrengen.

  Love 8

  Gemeente Veere

  4 augustus 2020

  Met de e-learning van Loo van Eck schijf je brieven met gemak.

  Love 8

  Viveste

  22 juni 2020